tomorrowland 2022

Tomorrowland 2022 werd extra groots gevierd met niet één, maar drie festival weekenden. De 16e editie van dit magische festival is er een voor in de boeken en werd gevierd samen met maar liefst 600.000 bezoekers vanuit de hele wereld.

Nieuwe insteek

Tomorrowland is een festival waarbij alles tot in de details geregeld is, de magische touch overal zicht- en voelbaar is en waar de vuurwerk- en lichtshows van ongekend niveau zijn. Dit maakt de opdracht als fotograaf extra uitdagend: dit festival zo creatief mogelijk in beeld brengen.

In 2019 was ik voor het eerst onderdeel van het redactieteam van Tomorrowland; een unieke ervaring waar ik nog regelmatig met trots en blijdschap op terug kijk. Voor deze editie was ik voor twee weekenden aanwezig, deze editie moest een nieuwe insteek van beeldmateriaal krijgen.

In dag in het leven van

Doordat Tomorrowland een meerdaags weekend festival is, ontstaat er een soort magische bubbel. Bezoekers kunnen naast het festival bezoeken ook overnachten in DreamVille. Wat maakt DreamVille zó bijzonder? Het biedt een uniek vijfdaagse ervaring in een gevoelsmatige stad met plek voor maar liefst 35.000 bezoekers! Een breed scala aan opties kan hierin dan ook niet ontbreken. Overnacht je liever in een high-end luxe tent of ga je samen met meerdere vrienden in de Friendship-Garden je tent opzetten? Ontbijt je graag bij een foodstand op de marketplace of ga je los met keukengerei van thuis en maak je een ontbijt bij je tent? Tijdens jouw verblijf is niets te gek en aan alle opties is gedacht. DreamVille biedt tevens ook diverse sport- en relax mogelijkheden zoals padel, fitness en yoga. The Gathering stage is dan ook het podium waar op donderdag avond het festival weekend al wordt ingeluid. Dreamville is dan ook het gehele weekend de locatie waar je als festival fotograaf start met de eerste beelden maken.

Elke ochtend is anders, maar één ding is zeker: de positieve energie is continue aanwezig. Bezoekers hebben zin in een nieuwe dag en als fotograaf ga je mee in die energie, een ochtend dip bestaat daar niet! Vanaf het middaguur gaat het festivalterrein open en vanaf de opening is het feest, letterlijk en figuurlijk; Artiesten die meteen volgas hun optreden geven en entertainment die bezoekers de gehele dag amuseren. Alle elementen zijn er om een onvergetelijke herinnering te maken voor de bezoekers.

Fysiek exemplaar

In tegenstelling tot de editie van 2019 was het redactieteam dit jaar compacter. Mijn rol lag dit jaar dan ook bij een ander onderdeel, namelijk de fysieke krant ‘Tomorrowland Today’. Deze krant wordt dagelijks in de ochtend bezorgd door heuse paperboys in Dreamville en worden ook beschikbaar gesteld in een select aantal hotels in de omgeving. De ‘Tomorrowland Today’ is een waar fenomeen geworden waarvan vele bezoekers hopen zichzelf hierin terug te zien. Tijdens diverse interviews op DreamVille kwamen wij tot de ontdekking dat bezoekers de kranten ook daadwerkelijk verzamelen en mee naar huis nemen. Het is een race tegen de klok om de verwerking van de foto’s zo snel mogelijk beschikbaar te stellen aan de redacteurs, gezien de strenge deadline diezelfde dag. Zodra de deadlines zijn behaald en je de ochtend erna het fysieke exemplaar ziet geeft dat een voldaan gevoel als team.

Stap voor stap

Na zeven dagen fotograferen stonden er maar liefst 131.357 stappen op de stappenteller. Dit komt neer op een afstand van 102,6 kilometer (!) in totaal. Naast het vele lopen is er enorm hard gewerkt om spectaculaire beelden te maken, benieuwd naar welke beelden ik heb gemaakt? Check dan snel de impressie van Tomorrowland 2022 – ‘’Reflection of Love’’ hieronder of meer festival fotografie werk op de portfolio pagina.

Het event professioneel in beeld?

×

Hallo!

Klik hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur een e-mail naar info@nunesdosanjos.com

× Hoe kan ik je helpen?