bol.com

Op 30 maart 1999 opende Bol.com zijn winkeldeuren. Ruim twintig jaar later heeft de winkel bijna 13 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 38 miljoen artikelen. Bol.com behoort tot de populairste winkels van Nederland en België.

Zeg je Bol.com dan denk je meteen aan het blauwe logo, het bekende blauwe poppetje en de creatieve marketinguitingen op Social Media. Bol.com is de grootste internetwinkel in Nederland en België die algemene producten aanbied in categorieën als muziek, film, elektronica, speelgoed, sieraden, horloges, babyartikelen, tuinieren en doe-het-zelf items. Oftewel ’De winkel van ons allemaal’.

De samenwerking tussen mij en Bol.com werd al in een eerder stadium gerealiseerd. Ik kreeg de opdracht om het eindejaarsfeest te fotograferen. Hier werd de nadruk gelegd op het vastleggen van het personeel die het jaar samen feestelijk afsloot. De opdrachtgever kwam, na tevreden resultaat, met een nieuwe opdracht: het nieuwjaar event. Op dit evenement lag de focus op de zakelijke kant van het bedrijf en de personeelsvoorbereidingen voor het nieuwe jaar.

Het is altijd een uitdaging om de wensen van de opdrachtgever zo goed mogelijk te vervullen.
Door een uitgebreide briefing en de veelzijdigheid in deze opdracht was het zeer gedetailleerd wat er verwacht werd. Samen met de event manager werd er een “routeplan” gemaakt om zo goed mogelijk de dag in te delen. Er waren specifieke momenten die voorrang moesten krijgen wegens HR publicaties.

Op het event was het duidelijk wat mijn rol was: de hoogtepunten van de dag en de oprechte momenten vastleggen. Foto’s van de keynote speaker en de presentatie van het afgelopen jaar stonden hoog op de prioriteitenlijst. Het vastleggen van de sfeer, die je terug zag in het bijkletsen van collega´s bij de koffieautomaat of het loungen met een hapje bij een foodstand, waren belangrijk voor de opdrachtgever.

Het plenaire gedeelte van de dag werd afgesloten met een groot feest. Tijdens deze feestelijke afsluiting was er een enorme groepsfoto ingepland waar al het aanwezige personeel zichtbaar moest zijn. Dit was een behoorlijke uitdaging gezien de grootte van de locatie en de hoeveelheid personeel. Na goed afstemmen met de directie en de technici werd er een juiste plan van aanpak gemaakt. Doormiddel van het goed positioneren van een hoogwerker en het gebruik van een extreme groothoeklens heb ik mijn grootste groepsfoto tot nu toe weten te maken!

Het snelle schakelen tussen fotograferen en het bewerken van de gewenste selectie foto’s werd door het HR team van Bol.com zeer geapprecieerd. Zij hadden hierdoor meteen de ruimte om de foto´s te kunnen gebruiken voor publicaties. Het volledige album met alle elementen van het event werd binnen 72 uur aangeleverd.

Benieuwd hoe ik dit zakelijke evenement heb gefotografeerd? Bekijk dan hieronder een selectie uit het album van Bol.com. Benieuwd naar meer bedrijfsfotografie? Ga dan naar mijn bedrijfsportfolio.

Het bedrijfsevenement professioneel in beeld?

×

Hallo!

Klik hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur een e-mail naar info@nunesdosanjos.com

× Hoe kan ik je helpen?